Sposób przygotowania

Jabłka podzielić na świartki, wykroić gniazda nasienne, owoców nie obierać. Pokroić w plasterki, wrzucić do miski, zalać sosem winegret i wymieszać, aby nie ściemniały.

Podzielić rzeżuchę na gałązki i rozłożyć na 4 talerzach.

Obrać pstrąga ze skóry i dokładnie usunąć ości. Podzielić rybę na duże cząstki i ułożyć na rzeżusze razem z jabłkami.

Przygotować sos chrzanowy, mieszając jogurt, sok z cytryny i chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, można dodać mleka.

Polać sosem sałatkę, posypać p[osiekanym szczypiorkiem.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !