Sposób przygotowania

kurczak jeśli gotowany posypujemy przyprawą do kurczaka, jesli pieczony nie ma takiej potrzeby, dusimy na patelni w odrobinie bulionu, dodajemy warzywa na patelnie - ulubioną mieszankę, ja używam tej z brokułem i ziemniakami, doprawić solą, pieprzem, dodać majeranek, dusić w ok. 1/2 szklanki bulionu warzywnego (ja miałam rosół z poprzedniego dnia). gdy warzywa będę już miękkie dodać ugotowany makaron. ze świderkami jest bardziej wyraźne, ja dałam nitki z rosołu ;)), można doprawić ulubionymi przyprawami, ja na przykład lubie pikantne potrawy, więc dodałam jeszcze odrobinę ostrej papryki.
zazwyczaj robię w proporcjach:
4 bioderka z kurczaka
750 dag warzyw i około 10-15 dag makaronu.
smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !