Sposób przygotowania

Filety z kurczaka rozbijamy i nacieramy pieprzem i sokiem z cytryny.

Na każdym z nich układamy po 2 plasterki szynki i rozsmarowujemy po 1/4 kostki serka.

Całość porządnie skrapiany sosem tabasco.

Zawijamy i po 2 razy panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z cayenne ( jeśli ktoś nie lubi pikantnych dań może do bułki dodać słodkiej papryki).

Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Jeśli nasze roladki są bardzo grube możemy je przed podaniem podpiec w piekarniku żeby nie okazało się, że są surowe w środku.

Podajemy z ulubiona surówką bądź z sałatą z dressingiem cytrynowym.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Dobrze się prezentują.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Wygląda na pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !