Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek kajmakowo- orzechowy z czekoladą
Kroki postępowania
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut.
mąka | 1/2 kg |
żółtko jajek | 2 sztuki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
margaryna | 250 g |
śmietana | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
mleczna czekolada | 200 g |
mleko | 4 łyżki |
cukrowe motylki | |
płatki migdałowe | |
orzechy | 100 rozdrobnione |
kajmak | 400 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: