Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć wałkiem /w woreczku/ lub w mikserze. Wsypać do miski, połączyć z miękkim masłem i wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Powstałą masę wyłożyć na dno tortownicy wyścielonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody . Przygotować galaretkę w/g przepisu /można zmniejszyć ilość wody/.
Truskawki umyć, oczyścić,zmiksować z cukrem pudrem i wanilią. Lekko ubić jogurt, dodać truskawki, żelatynę, dokładnie wymieszać.
Kiedy masa zacznie tężeć przelać ją na przygotowany spód ciasta. Zalać tężejąca galaretką.
Wstawić torcik do lodówki na ok.3 godz. Podawać udekorowane świeżymi truskawkami.
Podane składniki przeznaczone są na tortownicę o średnicy 20-22 cm.Mój torcik zrobiłam z połowy składników.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Soczysta ta fotka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    wspaniały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    fantastycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    pychotka mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !