Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto tortowe domowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 500 ml
olejek rumowy 1
mandarynki 3
posypka kolorowa
wiśnie bez pestek 20 dag
Biszkopt 2 jasne

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tortowe domowe

mietanę wlewamy do garnka lub miski , i ubijamy na sztywny w połowie ubijania dolewamy pomału olejek rumowy a następnie barwnik wiśniowy , Gdy śmietana się ubije wylewamy pół na pierwszy spód ciasta biszkoptowego , kładziemy na nim 70 procent wiśni i nakładamy następny spód. Następnie wylewamy znów śmietanę i smarujemy górę oraz boki. Na wierz dekorujemy wiśniami dookoła , oraz kawałkami mandarynek . Na koniec posypujemy posypka . Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2012 17:49
Dobre.
jolanta19 04.04.2012 19:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak