Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Umyte, osuszone mięso podzielić na porcje,delikatnie rozbić drewnianym tłuczkiem, obtoczyć z obu stron mąką, doprawić do smaku solą , pieprzem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła. Obie strony mięsa powinny być ładnie przyrumienione.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    atrakcyjnie przyrządzona i podana! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super wyglądają :-)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    Bardzo fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jest jakiś zamiennik wina Marsala ogólnodostępny? To wino słodkie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Do mięsa używam wina półwytrawnego,ale do słodkich kremów lub ciast deserowe.Jest to wino pochodzące z Sycylii,ma bardzo intensywny ,charakterystyczny smak i nie potrafię go zastąpić innym. Ale jeśli miałabym dokonać zamiany ,to może wybrałabym Porto.......?
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smakowite eskalopki, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !