Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić (usunąć zwiędnięte liście, przyciąć głąbiki), umyć, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 min. odcedzić, osączyć, ostudzić. przeciąć każdą większą główkę wzdłuż na pół, mniejsze pozostawić w całości. jabłka umyć, bez obierania posiekać i skropić sokiem z cytryny. ser zetrzeć na tarce jarzynowej. posiekaną zieleninę wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem cayenne, cukrem i sokiem z cytryny. ogórki umyć i ze skórką pokroić w poprzek na 10-centymetrowe kawałki. wydrążyć z każdego kawałka trochę miąższu, aby powstała miseczka. połączyć składniki sałatki, wymieszać z połową sosu. sałatką napełnić czubato miseczki z ogórka, polać resztą sosu. podawać od razu- na liściach sałaty- jako przekąskę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !