Sposób przygotowania

margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać jaja, 10 dag cukru, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać składniki i zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozwałkować i położyć na dnie blachy.

Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach, dodać do nich 10 dag cukru, cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Delikatnie odsączyć z soku i ułożyć na rozwałkowanym cieście. Na nie ułożyć pozostałą rozwałkowaną część ciasta nakłutego widelcem.

Piec ok godziny w 200 stopniach.

Ciepłe ciasto podawać z bitą śmietaną, zaś zimne posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    :) pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne ciasto, ja też zawsze nakłuwam ciasto widelcem albo ścieram zamrożone na tace

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !