Sposób przygotowania

Migdały i orzechy prażymy na rozgrzanej patelni. Kiedy skóra orzechów laskowych popęka, zdejmujemy je z ognia i oczyszczamy ze skórki za pomocą ściereczki. Orzechy i migdały siekamy na większe kawałki (ciasto będzie dzięki temu pięknie prezentować się po rozcięciu), mieszamy z pokrojonymi owocami. Mąkę z kakao i cynamonem dodajemy do pozostałych składników. Cukier i miód podgrzewamy w rondelku aż do rozpuszczenia się kryształków cukru (gorące!). Łączymy bakalie, mąkę i miód, wlewamy do wyłożonej papierem tortownicy i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy około 50 minut w 150°C. Jeśli jednak panforte zacznie brązowieć, wyjmijmy je wcześniej, bo inaczej nabierze gorzkiego smaku. Ciasto, mimo wszystko, wyjdzie i będzie pyszne. Proste, prawda?
Na koniec oprószmy panforte cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    szkoda że na tym zdjęciu nie widać tego ciasta...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajny przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    trochę widać, przepis zapowiada się kusząco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo interesujący przepis, chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ciekawy woski przepis, az by sie chcialo miec to na talerzu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !