Sposób przygotowania

Ziemniaki obieram, kroję w kawałki (dowolne) i gotuję w osolonej wodzie, aż będą miękkie (ok. 15-20 minut).
Ugotowane przeciskam przez praskę lub rozgniatam dokładnie widelcem, dodaję masło oraz mleko i mieszam na jednolitą masę. Dodaję także koperek.
Purée podaję na gorąco do mięsa.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    mniam mniam
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    fajne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    moje dzieciaki mają własnie faze na takie ziemniaczki :P
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne też często robię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    magda28

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !