Sposób przygotowania

Makaron przygotowujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu dorzucając do wody ząbek czosnku i dolewając kilka kropli oliwy.

Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekane szalotki, pod koniec dorzucamy ząbek czosnku. Uważając aby się nie spalił ( bo będzie gorzki). na patelnie wlewamy ricottę i śmietanę. Delikatnie podgrzewamy. Dokładamy do sosu posiekane sery i starty parmezan.
Na koniec wrzucamy posiekanego łososia i zioła.
Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Makaronu nie przelewamy zimną wodą i podajemy z gorącym sosem.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    musi być wyśmienite!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !