Sposób przygotowania

Śmietanę schłodź w lodówce, a następnie ubij na sztywno z cukrem pudrem i esencją waniliową. Przełóż do miski i schowaj do lodówki. Z żółtek i cukru (zostaw 2-3 łyżki na później) zrób kogel-mogel i ubijaj do czasu, aż cukier się rozpuści. Do masy z żółtek dodawaj mascarpone i mieszaj, do czasu aż powstanie gładka masa. Żelatynę namocz kilka minut w 1 łyżce zimnej wody, następnie dodaj 1 łyżkę wody gorącej i dokładnie wymieszaj. Do masy serowej dodaj bitą śmietanę i dobrze wymieszaj (ręcznie lub mikserem). Do deseru dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj. Mus nałóż do pucharków. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę. W garnku rozpuść masło dodaj pozostały cukier, smaż 3-4 minuty, dodaj jabłka i cynamon. Całość duś do miękkości, a następnie ostudź. Po ostudzeniu nałóż masę do pucharków z musem mascarpone. Całość schłodź w lodówce. Przed podaniem posyp płatkami migdałowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !