Sposób przygotowania

Owoce umyć dokładnie. Oczyścić z nasion i przekroić na ósemki. Zalać wódką i zamknąć w szczelnym słoiku na około miesiąc. Od czasu do czasu potrząsnąć słoikiem. Po tym czasie zlać powstały sok do butelki. A pozostałe owoce zasypać cukrem. Pozostawić na około 2 tygodnie. Uzyskane soki połączyć ze sobą i dodać do tego miód. Odstawić ponownie na około 2 tygodnie. Po czym przefiltrować, rozlać do butelek i pozostawić na kolejne 3 miesiące, aby pigwówka dojrzała.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    smaki jesieni
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie piję alkoholu, ale ten przepis zwrócił moja uwagę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    chętnie spróbowałabym
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    zima niezastąpione
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    świetna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super taki alkohol

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !