Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy wszystkie składniki (mąkę, cukier puder, cukier waniliowy,sól, żółtka, masło), wyrabiamy je na jednolitą masę i owiniętą w folię wkładamy na godzinę do lodówki. Formę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem. Rozwałkować 2/3 ciasta/przy pomocy folii spożywczej/ i rozłożyć na blasze/po brzegi/ Ciasto posmarować kremem czekoladowym, rozprowadzając go za pomocą łopatki.Pozostałą cześć ciasta rozwałkować i przy pomocy ozdobnego radełka wycinać paski,które następnie wyłożyć na kremie tworząc kratkę.Ciasto piec 30-40 min.w temp.180 stopni.
Gotowe ciasto można udekorować kleksem bitej śmietanki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Koniecznie wyprobuje:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    to musi być niebo w gębie :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    to musi być niebo w gębie :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda zniewalająco:):)muszę zrobić !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybko i przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !