Sposób przygotowania

Fasolę umyć dokladnie, osączyć, przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Pozostawić na całą noc, aby spęczniała.
Następnego dnia dodać umyte żeberka, ziele angielskie, listek laurowy - nakryć i zagotować, gotować na niewielkim płomieniu, aż fasolka będzie miękka.
Wyjąć żeberka i obrać z nich mięso.
Fasolę doprawić jarzynką, wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Dodać posiekane pomidory razem z zalewą i gotować razem 10 minut.
W tym czasie posiekać cebulę, zeszklić ja na łyżce oleju, dodać pokrojoną kiełbasę i mięso z żeberek. Zrumienić i dodać do zupy.
Zacierki ugotować w osolonym wrzątku, dokładnie osączyć i dodać do zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="aqua"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="aqua">

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !