Sposób przygotowania

Galaretkę zalać kilkoma łyżkami zimnej wody i pozostawić do spęcznienia.
Kaszkę mannę ugotować w osolonym wrzątku na bardzo gęsto.
Do ugotowanej kaszki wlać słodką śmietankę, dodać skórkę cytrynową i cukier do smaku - zmiksować ostrożnie mikserem.
Na końcu rozpuścić w mikrofalówce napęczniałą galaretkę, dodać do niej wyciśnięty sok z granatów (wyciskam sok przez gazę) i wszystko jeszcze raz zmiksować.
Wylać masę do formy posmarowanej cienką warstwą oleju słonecznikowego lub z pestek winogron - wyrównać wierzch, nakryć folią spożywczą i odstawić do lodówki, do zastygnięcia, najlepiej na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tu coś dla siebie :)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ciekawy torcik
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajny przyznaje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale pomysł! wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Lekki i ekspresowy torcik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !