Przepis i sposób przygotowania na: Curry warzywne z pomidorami
Dusić kilka minut razem, na sporym ogniu, aby wyparował nadmiar soku z pomidorów. Dodać jogurt grecki.
ziemniaki | 1 kg |
groszek konserwowy | 1 puszka |
kukurydza konserwowa | 1 puszka |
pomidory siekane | 2 puszki |
cebula biała | 5 szt. |
masło klarowane | 3 łyżki |
oliwa | 5 łyżek |
jogurt grecki | 100 ml |
kurkuma | 2 łyżeczki |
kolendra ziarno mielone | 2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
papryczka chili | 1 mała |
Gorczyca biała cała Prymat | 1/2 mielona |
fasola | 1 puszka |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: