Sposób przygotowania

Jogurt grecki zmiksować z jagodami oraz cukrem do smaku.
Galaretki o smaku leśnych owoców rozpuścić w 100ml zimnej wody i pozostawić do napęcznienia. Stopić w mikrofalówce.
Zmiksować galaretkę z jogurtem jagodowym.
Naczynie przygotowane na deser wyłożyć dwoma warstwami biszkoptów i zalać jogurtem jagodowym. Odstawić do spęcznienia.
W międzyczasie rozpuścić ametystowe galaretki i odstawić do ostygnięcia.
Zastygnięty deser przybrać dowolnymi owocami i zalać tężejącą galaretką ametystową.

Komentarze

  • -6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    galaretka na wierzchu na pewno nie jest ametystowa....
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Widocznie ja nie potrafię czytać... A jako osoba fotografująca powinnaś wiedzieć, że wiele zależy od oświetlenia + mocy flesza... No, ale jak zwykle, nie możesz sobie odmówić "obiektywnego" komentarza.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super wygląda dla dzieci
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Jak dla mnie bomba! Pysznie wygląda i na pewno wspaniale smakuje! A co do koloru galaretki, no cóż... gdy ktoś się chce do czegoś przyczepić, powód zawsze znajdzie...
  • 2
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !