Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, wody, szczypty soli i jajka należy zagnieść ciasto( jajka można nie dodawać). Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać je przy użyciu szklanki. Na każdym krążku układać po łyżce jagód i zlepiać pierogi. W garnku zagotować wodę z olejem i wkładać do niej pierogi. Gotować do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Wyjmować je łyżką cedzakową i podawać ze śmietaną i świeżymi jagodami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna218

    bardzo dobre zrobiłam smaczne są
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszności nam tu pokazujesz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Mniam, mniam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmm... palce lizać
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszności tylko kto mi je zrobi ,ja do nich nie mam cierpliwości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię każde pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie pierożki,pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Już nie mogę się doczekać świeżych jagód

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !