Sposób przygotowania

Białka ubij na sztywno, dodając po łyżce cukru. Następnie , cały czas miksując, dodawaj po jednym żółtku. Dodaj przesiane mąki i wymieszaj. Dno tortownicy (24 cm) Wyłóż papierem do pieczenia. Piecz 40 -45 minut. Odstaw do ostudzenia. Wodę z cukrem zagotuj, dodaj sok z cytryny. Następnie dodaj budyń rozprowadzony w 1/4 szklanki wody. Do gotującego się budyniu dodaj suchą galaretkę i mieszaj do rozpuszczenia. Ostudź. Miękkie masło utrzyj z 2 żółtkami. Następnie nie przerywając mieszania, dodawaj po łyżce chłodną masę budyniową. Jeśli masa zbyt rzadka, odstaw ją na chwilę do lodówki. Masę przełóż przekrojony na 3 części , nasączony biszkopt i udekoruj. Schłodź w lodówce.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !