Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić, pociąć w równe kwadraty.
Śliwki i morele namoczyć w amaretto, zmiksować, dodać orzechy. Dodać miód i przyprawę.
Na każdy kwadrat ciasta nałożyć bakaliowe nadzienie, złożyć na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy rożek posmarować żółtkiem, posypać cukrem i płatkami migdałów.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st, ok. 15 minut.

Smacznego

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo smacznie wyglądają
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciasto rozmrozić zupełnie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    ja rozmrażam zupełnie, kupuje gotowe - mrożone w rolce.
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ładnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !