Sposób przygotowania

Fasolę moczymy na noc, następnego dnia gotujemy w nowej wodzie do miękkości, odparowując tak, aby była szklanka wywaru.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy chwilę pokrojony drobno czosnek, dodajemy mąkę i kucharek, robimy rumianą zasmażkę. Rozprowadzamy ja wodą ( ok 3/4 szklanki, mieszamy, dodajemy fasole z wywarem, doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ależ pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Moja córka nie je mięsa, więc dostarczam jej białka roślinnego na różne sposoby :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że nie jadłam fasoli w takim wydaniu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !