Sposób przygotowania

Żeby torcik był puszysty w pierwszej kolejności przesiewamy do miski mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sól i cukier. Do składników dodajemy masło lub margarynę, którą siekamy. W tych wszystkich składnikach należy robić na środku wgłębienie i dodać mleko oraz śmietanę.Wszystko szybko wymieszać, aby uzyskać miękkie ciasto. W dalszym etapie wyłożyć ciasto na oprószona mąką stolnicę, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy części i każdą część upiec osobno. Piec 15-20 minut w nagrzanym piekarniku, aż się zarumieni na wierzchu i spodzie. Wyjąć do ostygnięcia. Wszystkie części przekładać gotowymi masami toffi. Pomiędzy jedną z nich dać bitą śmietanę w sprayu z truskawkami, kilka truskawek zostawić do dekoracji. Rozpuścić polewę i wylać ją na wierzch tortu. Poczekać do zastygnięcia. Przybrać różami z masy cukrowej, kilkoma truskawkami, posypać wiórkami kokosowymi i posypką czekoladową. Wykonać wzory bitą śmietaną w sprayu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Wygląda znakomicie ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    super torcik))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !