Sposób przygotowania

Ciasto:żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę,połącz.Mąkę i proszek do pieczenia przesiej,posiekaj z margaryną.Dodaj masę żółtkową,zagnieć.Ciasto podziel na 3 części.Rozwałkuj,wyłóż natłuszczone blaszki(25x35cm). Piecz 20 minut w temp.200st.C.Ostudź
Masa jabłkowa:jabłka obierz,zetrzyj.Duś pod przykryciem ok. 10minut.Wsyp galaretki,wymieszaj.
Masa orzechowa:wszystkie składniki gotuj na małym ogniu,aż masa zgęstnieje.
Na jednym placku rozsmaruj połowę masy jabłkowej.Przykryj, drugim rozsmaruj resztę masy jabłkowej.Przykryj pozostałym plackiem,posmaruj masę orzechową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniammmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    cudnie wyglada
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    ale bym zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczny deser:)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię desery z orzechami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !