Sposób przygotowania

Sekretem smaku tej kawy, podanej z dużymi kostkami lodu i waniliowym syropem, jest odrobina likieru kawowego, dodana na końcu przygotowywania. Do kubka wyspać kawę, dodaj do niej cukier i wodę i całość schłodzić mocno w lodówce. Następnie zmiksować. Dodaj do składników likier kawowy. Dalej miksować, dodać cynamon,wanilię. Wlać do wysokich szklanek i zalać mlekiem tak, by ubita kawa z przyprawami znalazła się na wierzchu. Piankę kawową należy posypać tartą czekoladą. Wrzucić kostki lodu, włożyć słomkę.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam kawę w takich wersjach
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Kochamy kawę, a taka to już w ogóle cud miód !
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    genialna;)chętnie bym się takiej napiła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !