Sposób przygotowania

Pigwę myjemy, kroimy na ćwiartki. Wyciągamy z nich nasiona i kroimy w plasterki. Wkładamy pokrojoną pigwę do dużego słoika. Wodę zagotowujemy, wsypujemy cukier, rozpuszczamy go. Zalewamy tym owoce. Zakręcamy słoik. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Co jakiś czas potrząsamy. Kiedy będzie już dużo soku, zlewamy go do buteleczek. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Owoce, które zostały możemy zasypać jeszcze troszkę cukrem i też możemy-tak jak sok-dodawać do herbaty.
Smaczności

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    pyszniutka taka herbatka z pigwą :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetna w zimie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kupiska

    nigdy takiej herbaty nie piłam,jestem ciekawa jak to smakuje...
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Ja nigdy jeszcze nie robiłam przetwory pigwa !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmm extra
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    To chyba raczej drobniejszy pigwowiec a nie prawdziwa pigwa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !