Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną mieszamy ze sobą. Do tego dodajemy cukier i zalewamy niewielką ilością mleka. Składniki te dobrze łączymy ze sobą. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy na niedużym ogniu i dodajemy do tego wcześniej wymieszane składniki. Całość gotujemy i studzimy. Zrobioną masę ucieramy z masłem na jednolitą masę. galaretkę cytrynową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody, a następnie odkładamy, żeby galaretka wystygła. Kiedy galaretka zacznie tężeć to mieszamy ją z wcześniej zrobioną masą. Masę tą rozkładamy na spód biszkoptowy. Na masę wysypujemy dokładnie umyte porzeczki. Na koniec torcik polewamy polewą. POLEWA: Margarynę rozpuszczamy na niedużym ogniu, a następnie dodajemy do tego kakao, cukier i gotujemy. Później dodajemy do tego jeszcze jajko i bardzo dokładnie całość mieszamy.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    lubię takie proste przepisy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !