Sposób przygotowania

Żółtka wymieszać z mlekiem oraz mąką i osolić. Ubić pianę z białek i lekko wymieszać z ciastem. Wylać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na słabym ogniu. Po lekkim zrumienieniu spodu omlet odwrócić szerokim nożem i dosmażyć. Omlet biszkoptowy podawać z dżemem lub syropem ; )

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    lubię takie omlety :)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam mniam:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    lekki i smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm smakowity:))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    ciekawy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    kiedy ja jadłem jekikolwik omlet.... nie pamietam juz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczne śniadanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !