Sposób przygotowania

Do mięsa dodać bułkę tartę, wodę albo mleko, obraną drobno posiekaną cebulę. Wbić jajko, zarobić masę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, obgotować w osolonej wodzie, odcedzić i przestudzić, przekroić na połowy. Łyżeczką lekko wybrać środek ziemniaka (wgłębienie można posmarować roztrzepanym jajkiem). Na każdy ziemniak nakładać przygotowany farsz. Na patelni rozgrzać olej, położyć ziemniaki farszem do dołu. Chwilę smażyć na średnim ogniu, później odwrócić i obsmażyć stronę z ziemniakami. Gorącą stronę z farszem obsypać startym żółtym serem, albo obłożyć paskami sera. Podawać ze sosem twarożkowo-śmietankowym ze szczypiorkiem, albo innym ulubionym. Ziemniaczaną przekąskę można przygotować wcześniej i podgrzać w piekarniku i dopiero obsypać serem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Ciekawy pomysł, wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajny pomysł na ziemniaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !