Sposób przygotowania

zagotować ¾ szklanki wody z połową cukru. Następnie włożyć do syropu pokrojone w kostkę gruszki. Gotować do miękkości jednak uważać aby ich nie rozgotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością ziemnego mleka. Resztę mleka zagotować. żółtka utrzeć z cukrem i wlać do nich mleko zagęszczone mąką i syrop z gruszek. Dodać kakao i dokładnie ubijać aż masa zgęstnieje. Ciepłym sosem zalać gruszki. Przed podaniem udekorować dżemem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    przeciez to ewidentny plagiat! pozamieniałas pare słow i przepis juz jest twoj autorski? http://www.fasole.pl/fasoloweek/art.asp?clanek=1782
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    mylisz się! nie znałam tej strony a przepis spisałam z gazety ładnych parę miesięcy temu. robiłam go już kilkanaście razy więc postanowiłam go dodać. proporcji nie zmieniałam bo wydają mi się idelane. kobieto zajmij się własnymi sprawami bo to staje się już nieco nudne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    gazety są przecież ogólno dostępne. nie pamiętam teraz z której gazety miałam spisany ten akurat przepis bo nie odnotowałam tego napewno nie był on podpisany nazwiskiem. wówczas nie znałam jeszcze tej strony i nie potrzebowałam znać żródła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !