Sposób przygotowania

Zagotować 200 ml mleka, dodać płatki owsiane, łyżeczkę cukru, gotować na małym ogniu ok 5 minut. Gotowe płatki wystudzić.

Do wystudzonych płatków dodac jajko, mąkę, pozostałe zimnie mleko, delikatnie zmikasować.

Rozgrzaną patelnie wysmrować delikatnie oliwą (najlepiej kawałek ręcznika papierowego zamoczyć oliwą i wysmarować nim patelnię.)

Usmażyć placuszki z dwóch stron.

Jabłka obrać, pokroić w drobną kosteczkę, dusić w rondelku z dodatkiem kilku łyżek wody i goźdzków do wyparowania wody.

Placuszki podawać z musem jabłkowym. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !