Sposób przygotowania

W pierwszej kolejno?ci oddzielamy bardzo dok?adnie ?ó?tka od bia?ek. Cytryny bardzo dok?adnie parzymy, a pó?niej wyciskamy z nich sok, natomiast z jednej cytryny trzemy skórk?. ?ó?tka ubijamy z cukrem. Start? skórk? z cytryny dodajemy do ?ó?tek. Pod koniec ubijania do ?ó?tek dodajemy sok wyci?ni?ty z pó?torej cytryny. Bia?ka bardzo dok?adnie ubijamy na sztywn? pian?. Ubite na sztywn? pian? bia?ka dodajemy do masy z ?ó?tek. ?elatyn? rozprowadzamy z niewielk? ilo?ci? wody. Rozpuszczon? ?elatyn? dodajemy do wymieszanych bia?ej i ?ó?tek. Wszystko razem bardzo dok?adnie, ale ostro?nie mieszamy. Zrobiony deser dajemy do salaterek i odstawiamy do lodówki, ?eby deser cytrynowy sch?odzi? si?. Na koniec sch?odzony deser przyozdabiamy d?emem porzeczkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !