Sposób przygotowania

Bia?ka ubi? na sztywn? pian? dodaj?c cukier puder. Nast?pnie doda? migda?y, sok z cytryny, otart? skórk?, m?k? wymieszan? z proszkiem do pieczenia i stopione przestudzone mas?o, wymiesza?. Ciasto wy?o?y? na przygotowan? du?? blaszk?, w?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 15-20 minut. Ostudzone ciasto skropi? wod? wymieszan? z cukrem i spirytusem. Margaryn? z cukrem pudrem utrze? na pian?, doda? pokruszone herbatniki, kakao i aromat, dok?adnie rozetrze?. Mas? wy?o?y? na przygotowane ciasto i zwin?? rolad?. Ozdobi? wed?ug uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszniutki deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    przepyszna ta rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !