Sposób przygotowania

Kapust? oczy?ci?, op?uka?, poszatkowa?, zala? niewielk? ilo?ci? posolonego wrz?tku i 3 ?y?kami oliwy, dusi? do mi?kko?ci. Ziemniaki obra?, ugotowa? i zgnie??. Bu?k? namoczy? w mleku, odcisn?? i rozdrobni?, Namoczone ?ledzie oczy?ci? z o?ci i skóry, posieka?. Wymiesza? z kapust?, bu?k? i ziemniakami, ?ó?tkami, ?mietan?, pian? z bia?ek i pieprzem. Foremk? wysmarowa? oliw?, posypa? bu?k? tart?, na?o?y? mas?, posypa? serem i pokropi? oliw?. Piec w 200st ok. 20 minut. Podawa? z ostrym sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !