Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

W garnku mieszamy 1/2 szklanki wody z 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką soli, lekko podgrzewamy. Dodajemy 5 dag drożdży i ucieramy do rozpuszczenia drożdży. Do misy robota wsypujemy 2 szklance mąki pszennej, dodajemy 1 jajko, wlewamy zaczyn, dodajemy 3 łyżki oleju, zioła prowansalskie i ciasto wyrabiamy za pomocą haka do pizzy kilka minut. Wstawiamy misę robota z ciastem do nagrzanego piekarnika do temp. 50 stopni na 20 minut do wyrośnięcia, po tym czasie wyciągamy misę, posypujemy ciasto delikatnie mąką i wyrabiamy ciasto jeszcze raz kilka minut aż się zrobi elastyczne.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Poproszę kawałeczek. Bardzo apetycznie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !