Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Fasolę zalać wodą i odstawić na min. 12 godzin. po tym czasie ją odcedzić. Fasolę zalać bulionem, dodać do niej dowolną wędzonkę (im mocniej mięso przywędzone, tym lepiej), obrane i pokrojone w półplasterki marchewki i pietruszkę, pokrojonego w półplasterki pora. Gotować tak długo, aż fasola będzie miękka.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczna jest Twoja fasolowa, że będę musiała ugotować, bo tak dawno jej nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Tez musze ugotowac!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tak przygotowana fasolowa jest znakomita. Różnorodność użytych warzyw i dodatków gwarantuje bogactwo smaku zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !