Sposób przygotowania

Ogórki należy obrać ze skórki, następnie dokładnie umyć i pokroić w słupki. Tak pokrojone ogórki wrzucamy do miski, zasypujemy czterema łyżkami stołowymi soli i odstawiamy na 6 godzin. Po 6 godzinach należy odlać wodę z ogórków. Zabieramy się za zrobienie zalewy. Należy przygotować sobie garnek do którego wlewamy półtorej szklanki octu, dolewamy osiem łyżek stołowych oleju, wsypujemy półtorej łyżki stołowej papryki ostrej tyle samo papryki słodkiej, wsypujemy trzy szklanki cukru, dokładnie mieszamy. Taką zalewę należy zagotować. W czystych słoikach układamy pokrojone wcześniej ogórki, następnie zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą, zakręcamy słoiki. Słoiki wstawiamy do garnka wypełnionego wodą i pasteryzujemy pięć minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy sposób na ogórki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    warte wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !