Sposób przygotowania

Przygotować 6 szklaneczek o objętości 100 ml. Zaparzyć mocną kawę, w 100 ml gorącej rozpuścić łyżeczkę żelatyny, dodać łyżeczkę cukru, wymieszać z likierem kawowym. Przelać do szklaneczek, ostudzić i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. Zaparzyć ponownie kawę i do 100 ml dodać łyżeczkę cukru i 1/2 łyżeczki żelatyny. Ostudzić, przelać na warstwę z likierem. Ponownie wstawić do lodówki. Kremówkę podgrzać, wymieszać z cukrem pudrem i resztą żelatyny. Przestudzić, wylać na warstwę kawy, wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała. Przed podaniem udekorować ziarenkiem kawy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !