Sposób przygotowania

Z podanych składników( mąka, żółtka,margaryna, cukier,proszek do pieczenia\\) zagnieść ciasto, rozwałkować, posmarować dżemme. Białka ubić z 3/4 szklanki cukru pod koniec ubijania dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Pianę równo wyłożyć na oba placki, posypać orzechami włoskimi drobno pokrojonymi, piec 20-25 minut. szklankę mleka i cukry zagotować, w 1/2 szkl. mleka rozmieszać budyń i dodać do gotującego się mleka doprowadzić do wżenia. Po ostygnięciu dodać masło, rozmiksować. Ostygnięte placki przełożyć masą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    lubie to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    rzeczywiście pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    to ciasto musi być pyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !