Sposób przygotowania

JAgody przed smażeniem musimy opłukać. Następnie wrzucamy je do garnuszka. W dalszej kolejności zalewamy wodą. Jagody zagotowywujemy, poniewaz musze one puścić sok.... Dodajemy SOK Z CYTRYNY wyciśnięty oraz cukier-1 szklankę. Musimy wszytsko ze sobą wymieszać. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut do miękkości jagód. Odlewamy nadmiar soku z jagód , dodajemy je do słoika, zakręcamy, odkręcamy do góy dnem na jakies 20 minut. Sok z ajgód świetnie się nadaje do picia, więc też go mozemy wypić od razu lub zawekowac jak dzem. Dzem ma dobre właściwości lecznicze.

Na zdjeciu widoczny dzem zostaje wykorzystany do tortu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    dżem jagodowy jest najlepszy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam jagody a taki dżem jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo lubię taki dżem. Jest pyszny.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    najlepszy dżem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    lubię jagodowy dżem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !