Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spatzle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g
kasza manna 50 g
jaja 4 szt
sól 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
woda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: spatzle

Do mąki dodać kaszę, wymieszane jaja, sól i gałkę, wymieszać z wodą i ubijać, aż powstaną pęcherzyki powietrza. Zostawić w cieple na 15 minut. W dużym naczyniu zagotować posolona wodą. Deseczkę i nóż zanurzać w wrzątku i również zanurzoną we wrzątku łyżką nabierać ciasto i wylewać na deskę (3 łyżki). Ciasto rozciągnąć i odcinając na całej szerokości deseczki cienkie tasiemki, zsuwać je do garnka z gotującą się wodą. Gotowe wypływają i przenieść je do naczynia z ciepłą wodom celem zahartowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.04.2012 11:57
Nie znana mi nazwa potrawy.
krokodyl 09.04.2012 18:41
dzięki za komentarz
krokodyl 09.04.2012 18:41
dzięki za komentarz
Marzena34 03.04.2012 19:10
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak