Sposób przygotowania

Przygotować glazurę: podgrzać galaretkę porzeczkową, dodać chrzan, sos sojowy oraz winiak i dokładnie wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić na 4 plastry, ugnieść lekko dłońmi, brzegi naciąć ostrym nożem. Befsztyki posmarować olejem, oprószyć pieprzem Prymat i wstawić do lodówki na 1 godz. Po wyjęciu z lodówki ułożyć na ruszcie, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C i opiec z obu stron. Następnie posmarować glazurą i piec nadal, aż utworzy się brunatna, lśniąca skórka.
Podawać polane resztą glazury z frytkami i sałatką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    już befsztyk jest ok a do tego ta glazura
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    glazurnicy są ok
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    coś konkretnego na ząb
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    brzmi apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    powinno być dobre:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !