Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z 1 łyżeczką cukru ,ciepłym mlekiem i 100g mąki.Odstawić na 15 min.Zółtka utrzeć z cukrem 150 g - i dodać wyrośnięty rozczyn resztę mąki,cukier .Wyrabiać ciasto na koniec dodać rozpuszczoną margarynę .Wyrobić ciasto Odstawić do wyrośnięcia.
Masa makowa.Mak płuczemy zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 15 min .Odcedzić i zmielić dwu krotnie .W garnku rozpuścić margarynę dodać mak i miód rodzynki i podsmażamy jeszcze z 10 min.Masę studzimy dodajemy ubitą pianę z białek i wszystko dokładnie mieszamy .Ciasto podzielić na 2 części .Rozwałkować nałożyc masę makową i zrolować .Piec ok 50 min w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Po upieczeniu lukrujemy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela5

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !