Sposób przygotowania

KARPIA OCZYŚCIĆ, ODCIĄĆ OGON I GŁOWĘ. OCZYSZCZONEGO KARPIA DOKŁADNIE PŁUKAMY W ZIMNEJ WODZIE NAWET DWA RAZY. KROIMY NA DZWONKI. UKŁADAMY W NACZYNIU LEKKO SOLIMY, SKRAPIAMY SOKIEM Z CYTRYNY I OBKŁADAMY CEBULĄ. TAK PRZYRZĄDZONEGO KARPIA ODSTAWIAMY NA 1-2 GODZ ( JA OSOBIŚCIE ZOSTAWIAM NA DOBĘ I SMAŻĘĘ NA DRUGI DZIEŃ ). NA ODDZIELNE TALERZE WYSYPUJEMY KOLEJNO MĄKĘ, NA DRUGIM ROZTRZEPUJEMY JAJKO A NA TRZECI WYSYPUJEMY BUŁKĘ TARTĄ. PO UPŁYWIE CZASU KARPIA NAJPIERW OBTACZAMY W MĄCE, POTEM W JAJKU I NA KOŃCU W BUŁCE. SMAŻYMY Z OBU STRON.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię karpia
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja osobiscie tez lubie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubi? karpia ,szkoda ?e tak rzadko jest na moim stole
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    u mnie m?? go uwielbia ja nie za bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ale bym sobie zjadła :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    uwielbiam
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    bardzo lubię taką rybkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię zjeść dobrze przyrządzonego karpia
  • 1
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    pięknie wysmażony :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !