Sposób przygotowania

Plasterki wędzonego łososia kroimy w kostkę, pora i cebulkę ze szczypiorkiem w krążki, szczypiorek zostawimy do posypania jajecznicy. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wsypujemy łososia, pora i cebulkę, lekko dusimy aż warzywa stracą swoją surowość. Dodajemy 2 jajka, które wcześniej wbiliśmy do miseczki, doprawiamy delikatnie solą, gdyż łosoś jest lekko słonawy. Mieszamy i trzymamy tak długo na patelni, aż jajka uzyskają oczekiwaną przez nas konsystencję. Jajecznicę wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem, podajemy z pokrojonymi w pół plastry pomidorami, które również doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    bogata jajecznica:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    jajecznica idealna na śniadanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !