Sposób przygotowania

Upiec dwa biszkopty po 4 jajka jeden biały drugi ciemny.
Masa budyniowa: 1/2 mleka, 3-4 łyżki cukru, cukier waniliowy, 2 budynie z tych składników ugotować budyń, ostudzić, a następnie rozmieszać masło i dodawać po łyżce.
Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować podgrzać i rozpuścić 3 galaretki truskawkowe.
Masa śmietankowa: Z 1/2 śmietany 30% ubić można dodać 1 -2 łyżki cukru pudru, a następnie dodać galaretkę rozcieńczoną w 1/4 wody i wszystko wymieszać.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
biszkopt ciemny - masa budyniowa - połowa masy truskawkowej - biszkopty okrągłe - druga połowa masy truskawkowej - biszkopt jasny - masa śmietankowa - polewa i ja posypuje wiórkami kokosowymi

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super placek
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wygląda pysznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam ;p

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !