Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy i dosypujemy cukier oraz dolewamy kwaśne mleko. Wszystko mieszamy by uzyskać jednolitą masę bez grudek. Następnie dodajemy dżem, kakao, sodę, cukier waniliowy i przyprawę do piernika. Ponownie wszystko starannie mieszamy i gdy ciasto będzie miało jednolitą masę wlewamy je do foremek posmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą. Tak przygotowane formy z ciastem wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Gdy ciasto będzie gotowe i ostygnięte możemy je posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    na pewno wychodzi pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !