Sposób przygotowania

Pomarańcze parzymy, szorujemy , zdejmujemy skórkę i odcinamy białą część. Cukier rozpuszczamy we wrzącej wodzie, wkladamy skórki i gotujemy na małym ogniu około godziny. Odstawiamy, następnego dnia powtarzamy tę czynność. Przechowujemy wystudzone w lodówce - syrop możemy wykorzystać do aromatyzowania ciast.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja nie odcinam albedo, ale moczę kilka razy zmieniając wodę
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bez gorzkiej białej części zdecydowanie prezentuje się najlepiej
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pacpaw, ale po wymoczeniu nie ma żadnej goryczki a skórka jest po smażeniu bardziej miękka i bardziej soczysta - faktem jest, że każdy robi jak chce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja kroje w malutka kosteczke, super jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !