Sposób przygotowania

Całe jajka ucieramy przy użyciu miksera na puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę pszenną i delikatnie mieszamy całość. Następnie dodajemy rozpuszczoną wcześniej i przestudzoną margarynę. Po wymieszaniu masy przelewamy ją do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy. Ciasto pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto dzielimy na 3 blaty. Rodzynki wcześniej zalewamy rumem i odstawiamy do nasączenia. Jabłka obieramy ze skórek, ścieramy na drobniutkiej tarce lub miksujemy. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy cukier do smaku. Gdy zredukujemy sok z jabłek, dodajemy do nich galaretkę. Masę odstawiamy do wystudzenia. Gdy zacznie tężeć przekładamy nią nasączone blaty biszkoptowe. Pozostają masą smarujemy wierzch i boki ciasta. Odstawiamy do stężenia. Boki obsypujemy płatkami migdałowymi. Schłodzoną kremówkę ubijamy, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Śmietaną dekorujemy ciasto. Odstawiamy do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wygląda przepysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    niebo w gębie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo apetyczne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bajeczne ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię jabłka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jejku,jejku jakie śliczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    wygląda zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    cudowny
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    znakomite musi być to ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda wspaniale :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !